Moa Näsström framför stenugnarna i Karlstads färskaste bageri. Foto: Tomas Hedman, Sveriges Radio.

Nytt café vill visa hantverket bakom brödet

Moa Näsström: "Vi vill lyfta fram hantverket"
6:44 min

Idag öppnar ett nytt café och bageri i Karlstad, där ägarna vill låta kunderna ta del av bagarhantverket. En stor glasruta skiljer butiken från bagerilokalen, så kunderna kan se hur bröd och bakverk knådas. Moa Näsström, med man och familj, har slitit in i det sista inför öppningsdagen.

De har också valt att installera stenugn, alltså en ugn med stenhällar i botten, som enligt ägare Moa Näsström ger en annan konsistens och skorpa på brödet.

– Vi vill lyfta fram hantverket bakom att göra bröd och bakverk, säger ägaren Moa Näsström. Vi gör allt från grunden.

De har tidigare drivit ett stenugnsbageri i Halmstad och kände att det saknades något sådant i Karlstad. Inför öppnandet har de slitit hårt.

– Vi jobbar nu från tidig morgon till sen kväll, men vi är så himla taggade och glada!

Hur vågar man göra en sådan här satsning?

– Jo, det är en väldigt stor ekonomisk insats, men vi tror såpass mycket på vår idé, säger Moa Näsström. Men det är en hårfin linje mellan att va lite galen och smart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".