Reine Flodin vd för Rottnerosparken är inte nöjd med besöksantalet till parken. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Sunne

Trots bra väder så svek Rottnerosbesökarna

Reine Flodin: Det är värt pengarna
1:30 min

Trots en bra turistsommar i år så ökade inte antalet besökare i Rottnerosparken i Sunne om man jämför med förra årets regniga sommar. Det innebär att Sunne kommun måste skjuta till pengar igen för att parken ska överleva.

Förra sommaren regnade bort och den gångna sommaren kanske det var för soligt och varmt för att gå omkring i rottnerospaken, för besöksantalet hamnade på 27 000 besökare,alltså samma som förra året. Det avspeglar sig också ekonomiskt. Under dom senaste fyra åren har Sunne kommun pumpat in 1,8 miljoner till parken, och i år blev det ett tillskott på en halv miljon kronor, detta för att rottnerosparken ska ha näsan ovanför vattnet. Men till årsskiftet går avtalet med Sunne kommun ut, men trots ständiga underskott så är det väl investerade pengar tycker Reine Flodin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".