Veckans konsumentpanel Izet, Marina och Mia testar bröd. Foto: Lars-Gunnar Olsson, Sveriges Radio.

Konsumentpanelen gillar bröd

Konsumentpanelen testar bröd
12 min

Bröd var populärt hos dagens konsumentpanel i P4. Vi testade två vanliga mjukbröd och ett rostbröd. Bäst betyg fick ett av mjukbröden som bedömdes som välsmakande och degigt, på ett positivt sätt.

I panelen fanns idag caféägaren Mia Ohlsson, privata dietisten Marina Sjöberg och KF-bagaren Izet Cehajic. De är alla tre förtjusta i bröd, med skillnaden att Izet gärna tar en rejälk klick smör medan Mia helst undviker matfettet och har annat på brödet.

Vi testade tre slumpvis utvalda hyfsat nya fabriksbakade brödsorter från hyllan på kvartersbutiken: Wasas Fullkornstoast, Pågens Intense fullkornsråg surdeg samt Polarbröds Havretrippel.

Samtliga bröd fick godkänt med någon kommentar i marginalen. Tuffast var Mia som tyckte att toasten var smaklös och att Intense-brödet fick en bismak efter ett tag. Dietisten Marina Sjöberg berömde toasten som det enda i samlingen som var nyckelhålsmärkt. Samtliga panelmedlemmar valde ut Polarbröds Havretrippel som sin favorit i detta högst ovetenskapliga test.

– Välsmakande och degigt, beskrev Marina brödet.

Och då menade hon degigt på ett positivt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".