Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Ungdomsarbetslösheten minskar något i Värmland

Varseln fortsätter att öka men ungdomsarbetslösheten i Värmland har minskat något, det visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen.

22,3 procent av Värmlands ungdomar mellan 18 och 24 år stod i augusti utan arbete. Och det är en minskning med 0,7 procentenheter. Ungdomsarbetslösheten i Värmland är dock betydligt högre än i landet som helhet där den ligger på 17,6 procent.

Sett till hela den registerbaserade arbetskraften i länet var 9,2 procent öppet arbetslösa eller deltog i program under augustimånaden. Det är 264 personer fler än samma tid för ett år sedan. 1 707 personer hittade ett nytt arbete under augustimånaden och det är 53 stycken fler än under samma tid förra året, av dessa var 339 ungdomar.

Varslen i länet fortsätter att öka och under augusti varslades 145 personer om uppsägning. Hittills i år har 1 406 personer varslats om uppsägning och det är 43 procent fler än under samma tid förra året.


Läs arbetsförmedlingens pressmedelandet HÄR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".