1 av 2
Glassbåten från Sia Glass hade prytts med sifferkord. Foto: Privat
2 av 2
Glassbåten från Sia Glass hade prytts med sifferkord. Foto: Privat

Klottrad kod på glassbåt från Sia Glass

Fredrik Hedin från Hammarö fick en oväntad överraskning när han öppnade sin glassförpackning. I botten på glassbåten fanns en mystisk kod klottrad. "Jag tänkte att det var en sommarjobbare som haft kul", förklarar han.

I onsdags fick Fredrik Hedin från Hammarö utanför Karlstad ett oväntat meddelande – på sin glass.

– Det var några siffror och sen nåt som såg ut som en mustasch. Jag tänkte mer att det var en sommarjobbare som haft kul, berättar han.

Med en tuschpenna hade glassbåten från Sia Glass i halländska Slöinge prytts med diverse siffror.

– Ibland tittar man inte så noga innan man stoppar det i munnen, men jag såg siffrorna och började fundera på var det var.


Fredrik Hedin har nu också fått ett svar från Sia om den kryptiska sifferkoden. Sia ringde nämligen upp honom och förklarade läget.

– De bad tusen gånger om ursäkt och beklagade. De berättade att de märker båtarna i produktionen, så att det ska bli rätt mängd chocklad. De hade tappat bort den här båten och sade att de hade letat febrilt efter den.

Dessutom förklarade Sia att de nu har ändrat sina rutiner. Hädanefter ska båtarna inte märkas med tusch.

Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista