Frödingskolan värnar om sin idrottsyta

"Det är platsen vi har synpunkter på"
1:38 min

Den mark som kommunens tjänstemän tagit fram som förslag på plats för en framtida moské används i dag av Frödingskolan. Eftersom skolan redan blivit av med idrottsplaner vill man inte tappa ännu en plats.

-- Det är platsen inte själva bygget som vi har synpunkter på och det härrör sig från tiden då man skulle bygga Fröding arena. Då försvann både lektionsområden och rastområden och i arbetet med att planera bygget skrevs det in en reservation på att vi skulle få ersättningsytor, säger Staffan Stråhle, en av rektorerna på Frödingskolan.

– De ytor vi fått är bland annat de ytor man nu planerar att bygga på och det är därför vi reagerar på det här.

Staffan Stråhle förklarar att han är beredd att diskutera andra eventuella ytor som skolan kan använda. Det viktiga är att man får de kvadratmeter man så väl behöver.

Enligt Hans Wennerholm, teknik och fastighetsdirektör borde skolan och Islamiska kulturföreningen kunna samsas på den aktuella ytan.

-- Vi tror att vi utan problem kan fixa båda behoven på den här ytan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".