Sabinas pappa Anders Moqvist. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio
ARVIKA

En tung dag för mördade Sabinas anhöriga

7:11 min

För tio år sedan, den 11 september 2003, mördades femåriga Sabina Eriksson när hon lekte på gården utanför sitt dagis i Arvika. För hennes pappa, Anders Moqvist, är den här årsdagen extra tung.

Fem- och ett halv-åriga Sabina Eriksson befann sig på gården utanför sitt dagis i Arvika, redo att gå in efter en stunds lek den där torsdagen för tio år sedan. En 23-årig psykiskt sjuk man klättrade över staketet och knivhögg henne till döds. Sabinas pappa, Anders Moqvist, har många gånger tänkt tanken "om". Om bara barnen gått in lite tidigare, om bara mannen hade passerat dagiset en liten stund senare...

Tio år har gått sedan den 11 september 2003. En extra tung dag, tycker Anders.

- Just att det är tio år idag, det känns lite djupare på något sätt. Det griper hårdare idag. Hon har ju varit borta dubbelt så länge som hon fick leva, och det sätter sina spår.

Idag tuffar livet på med jobb, skola och fritidsaktiviteter. Men det kommer alltid vara en som saknas, menar Anders.

-Var vi hundra procent innan, på fyra personer, så är det ju bara 75 procent idag. Det är 75 procent vardag, och det är väl vår 100-procentiga vardag.

-Många säger att tiden läker alla sår, men det gör den inte. Det här är alltid något som kommer finnas kvar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista