1 av 2
Räddningstjänstens direktionsordförande Malin Hedberg och Kommunalråd Henrik Lander släckte den första branden i Väse brandstations namn. Foto: Lisa Wahlström/ Sveriges Radio
2 av 2
Bygget beräknas vara klart till våren. Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio

Bygget av den nya brandstationen i Väse är igång

1:27 min

Bygget av den nya brandstationen i väse har blivit verklighet. På torsdagen släckte Kommunalråd Henrik Lander och Räddningstjänstens direktionsordförande Malin Hedberg den första branden i Väse brandstations namn.

Brandstationen byggs precis intill pendlarparkeringen vid E18 och har en perfekt utgångspunkt för att snabbt ryka ut oavsett väderstreck.

- Det är ju jätteviktigt för bygden och för oss som jobbar inom räddningstjänsten. Vi kommer snabbare ut eftersom stationen ligger så bra till och de flesta utryckningarna är norrut, mot Kristinehamn eller mot Karlstad.

Den gamla brandstationen kommer vara verksam tills i vår när den nya brandstation beräknas vara klar. Malin Hedberg är Direktionsordförande och hon har sett många brister i den gamla stationen.

- Den är väldigt föråldrad och väldigt sliten. Infarterna är så trånga så att brandbilarna måste slå in backspeglarna för att köra in i stationen. Det finns heller inte omklädningsrum för män och kvinnor.

Varför nu?
- En ny brandstationen har vi pratat om i jag vet inte hur många år men den har hamnat lite efter allt annat som Karlstad kommun vill prioritera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista