Anna-Lena Hultman, vd Handelskammaren Värmland. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.

Handelskammaren blickar västerut

"Det ska bli kul att testa ett nytt koncept"
1:33 min

Efter fyra år med affärsresor på Östersjön för länets företagare satsar Handelskammaren Värmland nu på en resa till Norge.

-- Region Värmland har bland annat gjort en undersökning som visar att vartannat företag gör affärer med Norge och bland de som inte gör affärer där i dag önskar vartannat företag att få göra det. På grund av det stora intresset tycker vi att det ska bli roligt att testa ett nytt koncept, säger Annalena Hultman, vd för Handelskammaren i Värmland.

Resan som äger rum den 7 till 8 november kommer till utformningen att likna de tidigare affärsresorna med föredragshållare och mingelmöjligheter och intresset för att delta är stort enligt Annalena Hultman.

– Redan innan vi gått ut med inbjudan har vi fått ungefär 50 anmälningar och nu i dagarna kommer vi gå ut med ett mer konkret program och då räknar vi med att vi fyller upp de här platserna ganska snabbt.

Just närheten gör Norge till en viktig exportmarknad för de värmländska företagen.

-- Det och den enorma tillväxtpotential som finns där gör Norge till en oerhört viktig marknad för Värmland, säger Annalena Hultman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".