Ann Bergman och Xin Ling, svensk respektive kinesisk föreståndare för Konfuciusinstitutet. Foto: Lars-Gunnar Olsson, Sveriges Radio.

Möt Kina i Karlstad i helgen

6:44 min

I helgen så arrangeras en stor Kinafestival i Karlstad. Bakom den står Konfuciusinstitutet vid Karlstads universitet, som främjar samarbete och utbyte med Kina. På festivalen blir det artistuppträdanden, mat, föreläsningar, filmvisningar, kinesiskt skapande för barn och mycket annat, allt i och kring Värmlands museum, Sandgrundsudden och bibliotekshuset i Karlstad.

– Man skulle kunna likna det vid någon sorts kulturell smällkaramell, säger Ann Bergman, föreståndare för Konfuciusinstitutet vid Karlstads universitet. Det kommer ett gäng artister och det vänder sig till hela familjen.

Sedan något år finns Konfuciusinstitutet vid Karlstads universitet. I uppdraget ingår att utbilda i kinesiska och att forska, men också att bredde kulturutbytet mellan länderna. De upplevelser de fått när de besökt Kina ville Ann dela med sig av.

Xin Ling är Anns kinesiska motpart, som nu är gästlärare på Karlstads universitet under fyra år. Hon ser fram emot festivalen.

– Jag tror det kommer att bli ett mycket intressant möte, säger Xin Ling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista