Philip Jalmelid och Cecilie Nerfont Thorgersen i Miss Saigon. Fotograf: Malin Arnesson. Malmöoperan.

Framgång för karlstadsbon Cecilie Nerfont i Miss Saigon i Malmö

Cecilie Nerfont: "Aldrig så lugn på en premiär"
12 min

Wermland Operas Cecilie Nerfont spelar just nu musikalen Miss Saigon i Malmö, och recensionerna är mycket positiva. I musikalen, som hade premiär i fredags, finns också bland andra Dan Ekborg på scenen.

Hon är glad över de positiva recensionerna, men lusläser dem inte.

– Ju äldre man blir, desto mindre viktiga blir de.

Inför denna premiär var hon mer avspänd än någonsin.

– Jag har fått sova om nätterna, säger Cecilie Nerfont. Jag är ju inte van vid det som småbarnsmamma. Och så har jag gått till en naprapat som knäckte upp mig, så jag var så skön och avspänd som aldrig förr.

Publikkontakten vid föreställningen beskriver hon som fin, varm och generös.

– Det är kul för att de har gjort en så stor kontrast mellan de pampiga secenerna och de små kammarspelsscenerna och då förstärker de varandra.

Att arbeta med regissören Ronny Andersson igen, som bland annat gjort flera föreställningar i Karlstad, trivs hon mycket bra med.

– Han är som en gammal god vän.

Cecilie blev handplockad till föreställningen av folk från Malmöoperan. Detsamma har hänt för tre andra artister från Karlstad till andra föreställningar i Malmö.

– Det är en fjäder i hatten för Wermland Opera, tycker jag, säger Cecilie Nerfont.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".