Greta Olsson. Arkivbild: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
Hagfors

Filmen om Monica berör släktingen Greta Olsson

Greta Olsson: "Det är rörande"
1:20 min

I Hagfors igår kväll var det premiär på filmen om Monica Zetterlunds liv. Filmen har fått genomgående bra recensioner, men Greta Olsson, kusin till Monica Zetterlund, var ändå orolig för hur filmen skulle påverka henne.

– Jag tror jag börjar gråta, säger Greta Olsson.

Det var en liten fläkt av Hollywood när röda mattan var utlagd till premiären av filmen. Huvudrollsinnehavaren Edda Magnason var på plats och hon hade sällskap av släktingar till Monica. Greta Olsson var en av släktingarna: recensioner.

– Det är rörande. Och så tänker jag mycket på morbror Bengt (Monicas pappa). Jag vet inte vad han skulle ha tyckt om det här egentligen, säger Greta.

Bilden av Monicas pappa har kanske varit att han kanske inte riktigt tyckte att Monica skulle sträva så högt utan hålla sig hemma. Stämmer inte den bilden?

– Nej, det tycker jag inte. Visst var han stolt över Monica, men här vid järnbruket skulle ingen pappa tro att han var något. Men det ska bli spännande, sa Greta Olsson innan filmen hade börjat.

Vad tror du Monica skulle ha tyckt?

– Jag tror nog hon hade varit stolt för en del saker, men det funderar jag väldigt mycket på, säger Greta Olsson.

I kväll är det premiär på filmen i många städer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".