Kommunhuset i Karlskoga. Foto: Karlskoga kommun.

Sverigedemokrat får sitt passerkort till kommunhuset i Karlskoga indraget

1:31 min

Sverigedemokraternas oppositionsråd i Karlskoga, Fredrik Molin har fått sitt passerkort till kommunhuset indraget. Anledningen är att han uttalat sig kränkande och nedlåtande om både politiker och tjänstemän. Enligt Stefan Larsson, tf kommundirektör i Karlskoga, så har det här blivit ett arbetsmiljöproblem.

Det gick så långt att personal inom kommunhuset kände olust när Fredrik Molin (SD) var i huset. Detta efter att han gett sig på ett flertal tjänstemän och ifrågasätt deras kompetens.

Nu är Fredrik Molins passerkortet indraget. När han kommer till kommunhuset så kommer han följas av kommunens säkerhetssamordnare och ska han begära ut handlingar så har han en speciell person som han ska kontakta.

– Han kallade det tidigare kommunalrådet för jävla kärring och att hon skulle skaffa sig ett jobb, säger Stefan Larsson, tillfällig kommundirektör i Karlskoga.

På sin hemsida skriver Fredrik Molin (SD) att han inte fått någon förklaring till händelsen, medan Stefan Larsson kan visa upp en mejlkontakt där Fredrik Molin fått all information.

Enligt Stefan Larsson så har lugnet lagt sig i kommunhuset.

Under gårdagen polisanmälde moderaternas oppositionsråd i Karlskoga, Peter Wiklund Fredrik Molin för att han smygfotograferat och lagt upp bild på honom på internet.

Polisen bedömer att händelsen kan hamna under den nya lagen om kränkande fotografering.

 P4 Värmland har pratat med Fredrik Molin (SD). Men han säger att det är falska anklagelser och att han inte inte vill svara på några frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista