Angelica Rage (S), kommunalråd i Forshaga. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Forshaga

Angelica Rage (S) redo att lämna kommunalrådsjobbet

1:32 min

Hon har varit kommunalråd i Forshaga i två decennier, men nu är det snart slut. Socialdemokraten Angelica Rage meddelar att hon vid valseger nästa år kan tänka sig att stanna på posten en bit in i nästa mandatperiod, i väntan på en arvtagare. Men sedan är det obönhörligen över.

– Jag tycker fortfarande att det är jättekul med politik, men som kommunalråd som är såpass krävande ställer jag upp ett till två år om valberedningen tror att det skulle behövas för att forma det nya laget. Annars är jag öppen för förslag till mindre tidskrävande uppdrag, säger Angelica Rage.

Angelica Rage är tillsammans med Arvikas Claes Pettersson den av de nuvarande värmländska kommunalråden som har haft uppdraget under allra längst tid.

Hon blev kommunalråd 1994, och under hennes ledning har Socialdemokraterna fått egen majoritet i Forshaga i varenda kommunval. Senast, 2010, nådde partiet 55 procent.

Angelica Rage berättar att hon ser tre, fyra möjliga kandidater som skulle kunna ta över efter henne, men vilka det rör sig om vill hon inte uttala sig om - det blir valberedningens sak.

När hon ska peka ut det mest minnesvärda under de två decennierna vid makten väljer hon några investeringar.

– Lärcentret, hela Klarälvsbanan, två broar, väldigt mycket idrottshallar och nu en skejtpark. Det är mycket satsningar på kultur, fritid och skola som jag tycker har varit jättestort att få inviga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista