Tanka. Foto: Scanpix

Tankanläggning i Sysslebäck stängs

"Vi får åka flera mil"
1:08 min

Shells tankanläggning för tung trafik i Sysslebäck ska stängas. Den dieseltank som finns placerad på industriområdet stängs den 1 oktober, något som upprör åkeriägaren Stig Arnesson i Bjurberget.

– Jag tycker det är för bedrövligt. De säger att hela Sverige ska leva och landsbygden ska ha det bra men de gör det omöjligt, speciellt för företagare, säger Stig Arnesson.

Stefan Samuelsson, chef för Shells stationsverksamhet i Sverige. Han berättar att tanken har underkänts i en miljöbesiktning samtidigt som dess lönsamhet är alltför dålig för att det ska motivera en renovering.

– Det är tyvärr så att miljökraven på en sådan här anläggning är så stora så man kan inte acceptera att ha en cistern som inte är godkänd. Den här besiktningen har dessutom sagt att det är andra åtgärder som måste göras som är väldigt stora pengar och den säljer förhållandevis lite så det är inte möjligt för oss att genomföra en sådan investering. Vi kan bara beklaga det, säger Stefan Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".