Joanna Perera, ur Jonas Gardells föreställning Mitt enda liv. Foto: Stellan Herner.

Joanna från Karlskoga körar med Gardell

16 min

Karlskogabördiga Joanna Perera sjunger nu tillsammans med Jonas Gardell i showen Mitt enda liv. Premiären var i torsdags och recensionerna mycket positiva. Joanna var idag värd för Min spellista här i P4 Värmland.

35-åriga Joanna Perera började redan tidigt sjunga, gick estetisk linje på gymnasiet i Karlskoga och har fortsatt så. Hon har körat bakom artister som Lena Philipsson och Carola, hörs i TV-programmet Let's dance och har agerat på scen i musikaler. Nu finns hon med i Jonas Gardells bejublade show på Maxim i Stockholm.

– Det känns helt fantastiskt att det gått så bra, säger Joanna Perera. Det var en kort och intensiv repetitionsperiod, nu kan man bara njuta och leverera.

Mitt enda liv har som mest 30 personer på scen och är en show som inte sparar på flärden.

– Det är glitter och paljett från topp till tå.

Och sin vana trogen blandar Jonas Gardell glädje och skratt med djupaste mörker.

– Det går från att man ligger dubbelvikt av skratt till att det är så här: nej, vad ont det gör. Han har en förmåga att gripa tag i en. Han har ju varit med om så mycket, med tanke på hans homosexualitet och den kampen. Men han står ju även upp för oss som har en annan hudfärg.

35-åriga Joanna Perera är adopterad från Sri Lanka och tycker att klimatet i Sverige hårdnat när partier på yttersta högerkanten vinner mark.

– Jag tycker att det är fruktansvärt och att vi måsta vakna upp och ta ställning. Det har bara med min hudfärg att göra att de inte vill att man ska vara här. Vi är ju alla människor i grund och botten och borde värna om varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista