Värmlands landshövding kritiserar generaldirektörer

Värmlands landshövding Eva Eriksson har ilsknat till i debatten om utlokalisering av myndigheter från Stockholm till Värmland. I ett öppet brev skriver landshövdingen att hon nu måste ryta till och sätta skåpet på plats.

Landshövding Eva Eriksson har reagerat mycket kraftigt på att generaldirektörerna för bland annat Konsumentverket, Kemikalieinspektionen och Elsäkerhetsverket har riktat kritik mot förslaget att flytta verken från Stockholm . Deras motivering är att det skulle bli en stor kompetensförlust och svårt att rekrytera ny personal om verken flyttar till Värmland. Men nu ryter landshövdingen till. I det öppna brevet frågar sig Eva Eriksson vad som ger frustrerade stockholmare rätt att utpeka Karlstad och Kristinehamn som så oattraktivt att ingen vill flytta dit. Hon undrar också varför myndigheterna tror att Värmland inte kan locka kompetent arbetskraft i de fall det uppstår luckor. Eva Eriksson hoppas att generaldirektörernas kommentarer bygger på okunskap om värmländsk arbetsmarknad, levnadsvillkor och kommunikationer. Annars är det oförskämt och kränkande att döma ut en hel landsända på detta sätt, skriver landshövding Eva Eriksson i det öppna brevet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".