Höstlovskollo för tjejer i Arvika ska leda till en mer jämställd musikbransch

1:27 min

Ett jämställt musikliv, det jobbar organisationen Popkollo för. Därför har de den här veckan höstlovskollo på Arvika musikskola för tjejer mellan 12 och 16 år. De 21 deltagande tjejerna får pröva på nya instrument och skriva egna låtar som de ska framföra redan på lördag.

– Det är inte så många tjejer som håller på med det här. Jag tycker det är dåligt. Det har ju kommit några nya artister som är tjejer men det borde komma fler, säger Linnea Grahn, en av deltagarna på kollot.

Popkollo startades för tio år sedan och de jobbar för att nå ut till fler unga tjejer och få dem att börja spela eller fullfölja sitt musikintresse.

– Vi vill att det ska kännas självklart för tjejer att spela i band på samma sätt som för killar. Så att det inte blir som en manlig eller killig grej att spela i band utan det ska vara lika mycket till för båda könen, säger Josephine Bodén som arrangerar kollot.

Anna Lingsell

Anna Lingsell.

anna.lingsell@sverigesradio.se
054-777 26 41

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista