HA-advokaten: "Kommunens krav på försäkring faller"

1:14 min

Fastigheten i Härtsöga är inte försäkrad av Solstadens Motorsport, och det är helt i sin ordning. Det menar klubbens juridiska ombud Ismo Salmi efter att Karlstads kommun nu på nytt försöker få till en uppsägning av den fastighet där Hells Angels huserar.

Karlstads kommun baserar uppsägningen på att Solstadens Motorsport inte har försäkrat lokalen de använder. Därmed bryter de mot hyresavtalet enligt Per-Samuel Nisser, moderat kommunalråd i kommunen. Solstadens Motorsports juridiska ombud, Ismo Salmi, medger att lokalen inte är försäkrad, men att det är helt i sin ordning.

-Nej, lokalen är inte försäkrad, av den enkla anledningen att, för det första, så kan inte en hyresgäst försäkra fastigheten, det finns inga möjligheter. Så kommunens krav på försäkring faller redan där. För det andra så har den tidigare hyresvärden och hyresgästen, i det här fallet Solstadens Motorsport, tacklat det här problemet redan för flera år sedan och man ingick då ett nytt hyreskontrakt där man förklarade att det här villkoret att hyresgästen skulle ha fastigheten försäkrad inte längre gällde, säger Ismo Salmi.

Senast den 18 november vill Karlstads kommun ha besked från klubben om huruvida de tänker lämna lokalen frivilligt. Ismo Salmi säger till P4 Värmland att det inte finns någon anledning för klubben att lämna lokalen och att Karlstads kommun kommer att förlora målet.