1 av 2
Pelle Prestberg. Arkivbild: Anders Persson/Sveriges Radio.
2 av 2
Leif Carlsson. Foto: Stig Kenne/Scanpix.

Nystart för Färjestad mot Leksand

Leif Carlsson "Idag börjar någonting nytt"
5:33 min

Efter en bedrövlig inledning av säsongen med en tionde plats i tabellen efter 19 omgångar startar nu hockeyligan om efter landslagsuppehållet. För Färjestads del börjar det hela med bortamatch mot Leksand. 

Färjestad har tränat på bra och samtliga spelare är tillbaka, inte minst backduon Shawn Belle och Garreth Stafford och även lagkaptenen Rickard Wallin som fått klartecken efter diskbråcket.

En tuff träningsvecka är avverkad med finslipning på detaljer, helheten, timing och en chans att få allt tungt som hängt på axlarna på spelarna efter säsongens berg och dalbana att försvinna.

Tränaren Leif Carlsson ser matchen mot Leksand som en nystart.

-Precis så är det. Det som hänt har hänt och det är ingenting vi kan göra något åt. Nu blickar vi framåt och har tränat på detaljer och annat som varit fel tidigare och det har sett bra ut hela veckan. Men träning är en sak och match något helt annat. Men vi är definitivt inte nöjda med det vi tidigare presterat, vi vill mer och vi vill klättra i tabellen.

Och för Pelle Prestberg som gjort drygt 600 matcher i FBK-dressen och spelat fyra säsonger i Leksandsdressen blir återbesöket i dalametropolen speciell.

-Klart det blir speciellt. Jag känner ju många både i och runt omkring laget. Men det ska otroligt kul att komma tillbaka till Leksand igen.

Han känner själv att veckans träning varit nyttig, inte minst med tanke på att hans månadslånga kontrakt löper ut den 25 november, därefter vet han ingenting om fortsättningen.

-Får försöka göra det bästa jag kan nu och visa vad jag går för. Jag känner att jag hänger med och det är upp till Håkan Loob att komma med något förslag om en fortsättninge eller så får jag söka mig vidare till någon annan klubb om det inte löser sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".