1 av 5
En av poliserna fotograferar en kniv liggande på marken vid utanför flyktingboendet. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 5
Kriminaltekniker från Örebropolisen har anlänt till Geijersholm. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
3 av 5
Den man som sköts bodde i lägenheten till höger. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
4 av 5
Kriminalteknikerna dokumenterar fynd på platsen där en man sköts av en polis. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
5 av 5
En kniv hittades utanför avspärrningen. En kniv som dokumenterades av krimteknikerna. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Dödsskjutningen i Geijersholm

Kriminaltekniker från Örebropolisen på plats

1:04 min

En man sköts ihjäl av polis efter ett bråk på ett flyktingboende i Geijersholm i Värmland på tisdagskvällen. På plats just nu finns kriminaltekniker från polisen i Örebro.

Enligt polisen ägde skottlossningen rum strax efter klockan 21 på tisdagskvällen, men polisen ska ha kallats till förläggningen redan en halvtimme tidigare eftersom en kraftigt berusad man bråkade. En stund senare fick polisen via SOS Alarm veta att en man blivit slagen i huvudet på förläggningen.

Värmlandspolisens pressinformatör Tommy Lindh säger till TT att polispatrullen som kom dit såg en knivbeväpnad man stå och banka på en dörr. De anropade honom varpå han gick till angrepp. En av polismännen sköt ett skott som inte träffade. Knivmannen fortsatte mot poliserna. Samme polisman avlossade sitt andra skott. Det träffade och mannen föll ihop.

Drygt 20 minuter senare meddelade patrullen att mannen var avliden.

För att brottsplatsundersökniningen ska bli så rättvis som möjligt är det tekniker från Örebro som utför den.

– Vi är här för att dokumentera platsen för den här händelsen och för att säkra de spår som vi kan se. Försöka återskapa ett händelseförlopp om det är möjligt, säger krimtekniker Jonas Hallin.

Är ni här för att det ska vara en opartisk undersökning?

– Ja så är det, vi har inga känslomässiga band till det här, säger Jonas Hallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista