Terese Berglund, 19 år, tog studenten i våras och är en av de tjugo arbetslösa ungdomar som idag hoppas speeddejtingen med flera arbetsgivare ska ge en praktikplats. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
P4 Värmland kollar arbetslösheten

Terese hoppas speeddejting ska ge henne jobb

0:44 min

För att få ut fler unga i jobb anordnas den här veckan speeddejting mellan arbetssökande och företag. Det är Swedbank som anordnar det här och Ulrica Junghaga på banken säger att man hinner gå igenom mycket på de ungefär sex minuter man har på sig att göra ett gott intryck.

– Ungdomarna kommer hit väl förberedda. De har ofta ett cv och ett personligt brev med sig. Företagen har möjlighet att presentera sig och hinner berätta vad det är de söker. I många fall uppstår faktiskt tycke direkt, säger Ulrica Junghaga på Swedbank.

19-åriga Terese Berglund tog studenten i våras.

– Förhoppningsvis hittar jag en praktik eller ett jobb. Det finns ju många olika företag så man har ju stor chans att hitta nåpgon som kanske fattar tycke för en, säger hon.

P4 Värmland kollar arbetslösheten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista