1 av 2
På köpcentren i Charlottenberg finns gott om jobb och de flesta som får jobb här är unga. Natalie Bryntesson, 23, och Joel Syversson, 25, är från trakten och arbetar på Maximat. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
2 av 2
Olle Hyensjö basar för Arbetsförmedlingen i Arvika och Eda och i just dessa kommuner minskar ungdomsarbetslösheten snabbast i länet. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
P4 Värmland kollar arbetslösheten

Ljusnande arbetsmarknad för unga i västra Värmland

0:47 min

Ungdomsarbetslösheten har under lång tid varit ett stort problem i Värmland, men i västra Värmland håller man på att bryta trenden. I Arvika minskade ungdomsarbetslösheten mest i länet i oktober i år jämfört med året innan.

– Vi har en bra arbetsmarknad för närvarande. Vi har nya shoppingcentret i Charlottenberg och det har gett möjligheter för våra ungdomar att snabbt komma ut på arbetsmarknaden, säger Olle Hyensjö på arbetsförmedlingen i Arvika.

Natalie Bryntesson är en av alla unga som jobbar på shoppingcentret i Charlottenberg. Hon är från trakten men ser det inte som självklart för alla att stanna kvar på orten.

– Det beror på vad man vill ha för jobb, handel och industri går ju bra men vill man jobba med något annat får man nog flytta på sig, säger Natalie Bryntesson.

P4 Värmland kollar arbetslösheten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista