Charlie Weimers toppar (KD) riksdagslista

Kristdemokraternas kommunalråd på Hammarö, Charlie Weimers, är första namn på partiets värmländska riksdagslista inför valet 2014. På andra plats finns Peter Kullgren, kommunalråd i Karlstad och på tredje landstingspolitikern Agneta Nilsson från Årjäng.

Dan Kihlström, som vann provvalet över Charlie Weimers med en röst, har efter provvalet tagit tillbaka sin kandidatur för att lämna plats för yngre kristdemokratiska politiker. Riksdagslistan kommer att fastställas på distriktets höststämma den 30 november.

– Jag är tacksam och ödmjuk inför nomineringen. Jag känner mig oerhört inspirerad inför valrörelsen och det hårda arbete som nu väntar för att erhålla värmlänningarnas förtroende att sitta i riksdagen. Familjevänliga reformer kommer att vara i fokus för min kampanj, säger Charlie Weimers.

– Två frågor som ligger mig varmt om hjärtat är mer tid med barnen genom utbyggd och mer flexibel föräldraförsäkring och mindre barngrupper i förskolan. Jag vill vara en röst för värmländska barnfamiljer och kommer därför att utmana de partier, nu senast Folkpartiet, som vill inskränka föräldrarnas rätt att bestämma över föräldrapenningen genom kvotering, avslutar Charlie Weimers.