Andreas från Karlstad brinner för musik

13 min

Musiken är livet Andreas Jonsson från Karlstad. Han satsar för fullt på en musikkarriär och har redan nu flera stora produktioner på sin meritlista. Han har producerat shower om och sjungit såväl Sinatra som Simon & Garfunkel och härnäst är det rockklassiker på menyn. Idag var han värd för programpunkten Min spellista i Förmiddag.

– Musik har funnits sedan jag lärde mig prata, säger Andreas Jonsson. Det är jag det jag brinner för och jobbar med stenhårt varje dag.

På blandbanden som tonåring blandade han Kiss med Sven-Ingvars, Status Quo och Magnus Uggla. Och nu sjunger han sedan något år Simon and Garfunkel låtar tillsammans med kompisarna David Ringholm Heder och Sofie Rynefors i gruppen Cecilia. Nu har de dessutom släppt en skiva.

På fredag är det premiär för Andreas nya rockshow på Scalateatern i Karlstad, med bland andra Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars och Jerry Lee Lewis syster Linda Gay Lewis.

– Hon spelade med The Refreshments i Karlstad i november, så jag pratade med henne efter spelningen, berättar Andreas Jonsson. Det blir en rock'n roll show med 50-60-talsrock, med 16-manna-ensemble, dans, blås, kör och band.