Ridsport

OS-ryttaren Patrik Kittel gästade Karlstad ridklubb

1:30 min

I går kväll gästade en världsstjärna Karlstad ridklubb. Det var OS-ryttaren Patrik Kittel som inför publik höll en ridlektion.

14-åriga ryttarna Emma Mollstedt och Wilma Lindmark hoppas lära sig mycket.

– Det känns kul. Han är duktig, sen känns det kul att han kommer hit till Karlstads ridklubb och att han är kille faktiskt. Vi är så många tjejer här så då känns det kul att det är någon som är kille och som har kommit långt, säger Emma Mollstedt.

– Det känns roligt och spännande, säger Wilma Lindmark.

Längs träbänkarna i ridhuset är det trångt då ungefär 250 personer har samlats för att från läktarplats följa ridlektionen med dressyrryttaren Patrik Kittel. Han har varit med i OS, de två senaste gångerna, och på meritlistan finns även ett EM-brons.

Patrik Kittel hoppas att lektionen ska göra så att fler vågar satsa på ridsport.

– Ju mer kunskap jag kan ge och ju mer jag kan hjälpa folk med deras hästar, ju mer har jag satt min prägel på ridsporten i Sverige. Det jag är ute efter själv är att  min generation efter mig ska komma upp och vi ska få fler och bättre ryttare, säger Patrik Kittel.

Patrik Kittel håller tre till fyra ridlektioner i Sverige per år och att han valde att komma till Karlstad är stort säger Leena Lundin från Karlstad ridklubb som arrangerar kvällen och hon vill att den här ridlektionen ska inspirera.

– Jag hoppas att folk ska bli inspirerande till att träna mera och bli bättre ryttare och utveckla sina hästar så att svensk ridsport går framåt och värmländska ridsport framförallt, säger Leena Lund, från Karlstad ridklubb.