Stora problem med flygtrafiken Torsby-Hagfors-Arlanda

Flygbolaget European Executive Express som trafikerar flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda har stora problem med att upprätthålla trafiken. Flera inställda flygningar och ekonomiska bekymmer skapar problem för passagerare och kreditgivare.

Flygbolaget European Express Executive startade sin verksamhet 1971 och har dom senaste åren dragits med skulder som registrerats hos kronofogden. Sammanlagt finns det ett hundratal ansökningar om betalningsförelägganden. Bolaget flyger på flera linjer i Sverige och i Finland och på de flesta orterna har dom lämnat stora skulder efter sig. Enligt kreditfakta så är kreditvärdigheten noll kronor. I höstas började bolaget flyga som underentrepenör till Swedline på sträckan Torsby - Hagfors - Arlanda. Dom senaste månaderna har inställda flygturer blivit allt vanligare. Orsaken är enligt European Express Executive pilotbrist och tekniska problem. Ursprungligen är det statliga rikstrafik som är beställare på flyglinjen från nordvärmland till Arlanda, men Swedline som är huvudentrepenör hoppade av uppdraget och överlät flygningarna till European, och sen dess har problemen hopat sig med bland annat inställda flyg. Vi har sökt företagsledningen för en kommentar utan att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".