Huset som de svenska skidskytteledarna bor i under världscupen i Ruhpolding eldhärjades under morgonen. Foto: Anders Byström/Svenska landslaget

Skidskytteledares hus eldhärjades

0:55 min

Det hus som de svenska skydskytteledarna bor i under världscupen i tyska Ruhpolding brann tidigt i morse ned till grunden. Inga människor skadades, berättar Ekshäradssonen Carl Johan Bergman, som bor en bit därifrån tillsammans med de andra aktiva.

– Vi vaknade när alla brandbilar drog iväg imorse. Vi förstod att nåt stort var på gång. Sen fick vi höra att det var våra ledares hus som brunnit ner. Men det lyckliga är att alla mår bra. Det mesta av utrustning är räddad men de är utan bostad, säger Carl Johan Bergman till P4 Värmland.

Om tre timnmar startar er världscupstafett. Hur påverkar detta er?

– Absolut ingenting. Det viktiga är att ingen kom till skada. För oss är det ingen skillnad, säger Carl Johan Bergman.

– Vi satt och åt frukost alla åtta när frun som äger huset kom in och skrek att det brinner och att vi måste ut. Vi fick snabbt rafsa åt oss det viktigaste och ja… vi fick väl med det mesta skulle jag tro som vi behöver för att lösa våra uppgifter, säger landslagskoordinatorn Anders Byström till skidskytteförbundets hemsida.

På gården fanns det även många kossor som blev skärrade av branden och landslagsledningen fick hjälpa till att rädda livet på ett 20-tal kossor.

– Vi hade som sagt änglavakt. Den tar vi med oss till dagens tävling. Nu är det fullt fokus på dagens stafett, säger Byström.

Vad som orsakde branden i Ruhpolding är ännu så länge oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista