Hellton vann trots massor av slarv

1:47 min

Hellton vann över RP från Linköping i handbollsallsvenskan med 28-26, siffror som borde varit mycket större. Men slarv och matchoträning efter juluppehållet gjorde att segermarginalen blev knapp.

RP gjorde matchens första mål men det var enda gången gästerna var i ledning. Hellton hade skaffat sig en femmålsledning efter 20 minuter, men tappade och kunde gå till halvtidsvila med 15-12.

I den andra halvleken bjöd man tillbaka gästerna ännu mer i matchen  och vid ställningen 17-17 bytte Hellton målvakt. Sofia Jonsson-Stenblom fick en bra start och Hellton gjorde ett nytt ryck fram till 24-20, men på fem minuter kom gästerna åter ikapp, nu fram till 24-24.

Men en taktiskt rätt time-out lockade man fram det bästa ur Helltondamerna som till slut kunde vinna med 28-26.

Segern blev dock dyrköpt med matchens bästa målskytt, niomålsskytten Julia Böjeryd knäskadad med tio minuter kvar av matchen. Sedan tidigare är ju Karin Ullén konvalescent efter fotoperation men kan om det vill sig väl spela i ett eventuellt kval.

För Julia Böjeryd är det ovisst. En resa till sjukhuset direkt efter matchen kunde kanske bringa klarhet i vad för skada det handlar om och hur lång frånvaron blir.

Hellton just nu på en sjätte plats med 14 poäng, samma som Boden på femte plats som man möter i nästa omgång och Kristianstad på fjärde plats som ligger på playoffplats. Trea ligger Tyresö med 16 poäng och tvåa Skara med 17 poäng. Toppar gör Helsingborg, även de med 17 poäng. Tio omgångar återstår.

Målskyttar Hellton;
Julia Böjeryd 9
Linda Johansson 6
Frida Alm 4
Kristin Ullén 4
Julia Johansson 4
Mathilda Jofors 1