Värmländsk racingtalang lär ut halkkörning i Åre

16 min

Den spirande värmländska racingtalangen Mikaela Åhlin Kottulinski har nu begett sig till Åre för att i några månader arbeta som halkkörningsinstruktör åt en av sina sponsorer. Idag bjöd hon på sin spellista i Förmiddag.

Mikaela Åhlin Kottulinski har racingen i blodet, via både mamma, pappa och brodern Fredrik, som nu ska köra svenska rallyt. Länge var hon den enda i familjen som var helt ointresserad av motorsport, men när broderns gocart skulle säljas när Mikaela var 12 överraskade hon alla med att föreslå att hon skulle ta över den. Sedan var hon fast.

Från idag arbetar hon tre månader som halkkörningsinstruktör i Åre där skidturister får chansen att pröva bilkörning på hala banor tillsammans med racingkunniga instruktörer. Att få karriären att rulla på kräver för de flesta ett stort arbete bakom kulisserna.

– Det finns tre olika slags racingliv, säger Mikaela Åhlin Kottulinski. Det finns det där man har en bra sponsor eller är fabriksförare. Eller det där man har en familj som kan betala racingen åt en. Och sedan finns det de som måste jobba aktivt med sina samarbetspartners och arbeta ihop sin budget, som jag. Och då är det inget lyxliv.

Det långsiktiga målet för Mikaela är att få köra, och att som första kvinna vinna, den tyska serien DTM. Den vinsten hoppas hon kommer 2019. Sedan hoppas hon kunna hålla på så länge hon orkar och så länge det är roligt.

– Målet i år är att komma topp fem i Volkswagens cup och att vinna minst en tävling, säger Mikaela Åhlin Kottulinski.

Spellistan:
Katy Perry - Roar
Loreen - we got the power
Josef Johansson - Baby baby