Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio

Marginell minskning av arbetslösheten

Arbetslösheten minskade något i Värmland i december och mest minskade den i Filipstads kommun. I december var 9,9 procent av länets arbetskraft öppet arbetslösa eller deltog i program. Det är en minskning med 0,1 procentenheter jämfört med december 2012.

I Filipstad har arbetslösheten minskat med 1,8 procentenheter på ett år.

Ungdomsarbetslösheten är närmare 23 procent men har minskat med 1 procentenhet. Filipstad har den största minskningen med 5,9 procentenheter.

I december anmäldes 1 125 lediga jobb till Arbetsförmedlingen i länet. Det är 162 fler än för ett år sedan.

– Under 2013 har vi ökat våra insatser i Filipstad med extra fokus på ungdomar. Fler aktiviteter utgår från Filipstad, vi har utvecklat vår samverkan med andra parter och ökat våra arbetsgivarkontakter. Allt detta sammantaget har lett till detta positiva resultat, säger arbetsförmedlingschef Maria Haglund.

– Majoriteten av de lediga jobben i december finns inom vård och omsorg och försäljning, säger Lena Hertzberg, också chef på arbetsförmedlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".