Entrén till Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken vid Centralsjukhuset i Karlstad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/SVeriges Radio.

Barn- och ungdomspsykiatrin byter chef

Landstinget genomför nu flera förändringar för att få bukt med de långa väntetiderna till Barn- och ungdomsspykiatrin. Bland annat annat byter man chef.  Igår tog Ing-Marie Knutsson över ansvaret som chef för verksamheten.

Fram till igår hette verksamhetschefen för Barn- och ungdomspsykiatrin Christina Sand. Men på måndagen lades det ansvaret över på Ing-Marie Knutsson.

Barn- och ungdomspsykiatrin har länge haft problem med långa väntetider och nu ska man intensifiera arbetet med att ge patienterna vård i rätt tid.

– Den vård som ges är god, men tillgängligheten behöver förbättras samtidigt som kompetensen bibehålls så att alla barn och unga som behöver den får tillgång till den, säger Karin Haster, divisionschef för psykiatrin inom Landstinget i Värmland, i ett pressmeddelande

Utöver chefsbytet blir det fortsatt arbete med så kallad produktionsplanering, en tydligare dialog och ökad delaktighet och ett bättre bemanningsunderlag ska tas fram.

– Vi kommer arbeta vidare med produktionsplanering, så att medarbetarnas kompetens  tas till vara på bästa sätt för barn- och unga i Värmland, säger Karin Haster.

Ing-Marie Knutsson tar över som verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatrin:

– Vi har fått värdefulla kunskaper från fackliga organisationer och grupper av medarbetare om att dialogen och delaktigheten behöver förbättras och så kommer det bli, säger hon i pressmeddelandet från Landstinget i Värmland.

Igår kunde vi berätta om läkarna vid Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken somj slog larm om kompetensflykt från psykiatrin. I ett brev till landstingsledningen skrev läkarna att de var oroade för patientsäkerheten.

De nu föreslagna förändringarna får väl ses som landstingets svar på kritiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".