Flygplatschef Peter Landmark vid Karlstads flygplats. Foto: Andreas Ruuth/SR.

Karlstads flygplats klarade budgeten

1:28 min

Preliminära siffror visar att Karlstad flygplats klarade 2013 års budget. Flygplatsen kostade skattebetalarna i Karlstads kommun cirka 16 miljoner kronor under det gångna året. Det är det minusresultatet som flygplatsen hade budgeterat för.

Budgeten som flygplatsen klarade det gångna året bygger på ett ägartillskott på 15,8 miljoner kronor från det kommunala bolaget Stadshus AB. Ekonomiskt var 2013 betydligt bättre för flygplatsen än 2012 då Skyways konkurs ställde till det så att flygplatsens budget sprack. Å andra sidan gick 2011 bättre än budgeterat. Ser man till ett snitt på de tre åren som flygplatsen har ägts av kommunen så har man följt budgeten.

Men nu lägger Nextjet snart ner sin Köpenhamnslinje och Ryanair slutar med sina turer till Barcelona och Teneriffa. Därför ser 2014 ut att bli ett jobbigt år ekonomiskt.

– Vi ska jobba för att det inte ska bli det, säger flygplatschefen Peter Landmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista