Foto: Fredrik Persson/TT.

Slutrökt hos Lundbergs

6:24 min

Fastighetsförvaltaren Lundbergs har tagit ett principbeslut som gäller från årsskiftet. I de nya hyreskontrakten finns en klausul som innebär att rökning inte längre är tillåten i lägenheter, på balkonger och på gårdar.

-Vi såg chansen i våra nya hus, säger Roger Ekström, vice vd på Lundbergs.

Fastighets AB L E Lundberg har från och med 1 januari 2014 tagit fram nya hyresavtal för bostadshyresgäster. En klausul om krav på att hyresgästen har hemförsäkring har lagts till och även en klausul som betyder att rökning i lägenheter, på balkonger och på gårdar inte är tillåten.

-Vi har som mål att göra Lundbergs fastigheter rökfria. Förutom att detta stärker brandsäkerheten och underlättar för de med allergier så är vi övertygade om att det även ökar trivseln och främjar den goda grannsämjan, säger Roger Ekström,vVD, Fastighets AB L E Lundberg. Många rökare går redan idag ut från sina bostäder för att röka och det är vår förhoppning att våra hyresgäster ser positivt på dessa nya klausuler. På Morgonradions facebooksida diskuterades frågan aktivt under morgonen. Här är några kommentarer:

"Det är riktigt hemskt för astmatiker att ha med rök att göra... Och sitter  det i väggarna ä det snudd på omöjligt att få bort. Hyr man äger man faktiskt inte..."

"Bra med rökförbud. Det är synnerligen oförskämt att röka så det stör och stör gör det med äcklig lukt, bra Lundbergs"

"Storebrorsfasoner! Vart har de mänskliga fri- och rättigheterna tagit vägen?"

"När har det blivit en mänsklig rättighet att förpesta luften för andra?"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista