Många Säfflebor chockades i december förra året när två lättklädda kvinnor började dansa i skytlfönstret. Foto: Privat

Säffleklubbens dansare: "Här sker ingen porr"

1:36 min

Allt medan polisen utreder om den nyöppnade strippklubben i Säffle bedriver en olaglig verksamhet forsätter inhyrda kvinnor med sin stripteaseshow. P4 Värmland träffade en av flickorna som dansar.

– Det förekommer ingen sexuell kontakt, säger hon.

– De flesta som klagar på detta är väl kvinnor antar jag och de är väl helt enkelt jätterädda för att deras män ska komma hit och göra någonting mer, säger Karin, en av flera dansare på klubben.

Karin själv är egenföretagare med F-skattsedel och hon har varit dansare i många år. Hon säger att det upp till henne själv vad hon tjänar på en kväll. Här gäller det att dansa bra och vara så sexig som möjligt så att kunderna stoppar på henne mycket dricks eftersom det är hennes inkomst.

En studie som gjordes 2010 av Nationellt Metodstödteam (NMT), under ledning av länsstyrelsen i Stockholm, visar att det förekommer rekrytering till prostitution via strippklubbar. Men enligt Karin förekommer ingen sådan verksamhet i deras lokaler.

– Här sker ingen porr, striptease och porr är två helt skilda saker. Striptease; vi klär av oss och det är titta, det är alltså ingen sexuell kontakt, fortsätter hon.

För att bedriva dansverksamhet behövs tillstånd och något sådant har inte företaget idag. Polisen har inlett en förundersökning för att utreda om det förekommer något olagligt i lokalerna. Hur lång tid det tar innan den är klar vet polisen inte i dagsläget. De vet heller inte vad som kommer att hända med verksamheten om förundersökningen visar att olagligheter förekommer.

Karin går in bakom scenen för att hämta en kopp te. Dit vill hon inte att jag kommer med. När vi fortsätter att prata kommer det fram att hon är nöjd med sitt val av yrke och tycker att det ger en rättvis kvinnobild.

– Alla kvinnor gör väl precis vad de vill. Det är väl ingen annan som ska bestämma vad de ska göra och inte göra. Jag hade ju inte gjort detta om jag inte hade velat göra detta, avslutar hon.

Karin heter egentligen något annat. Då hon vill vara anonym har en skådespelare läst in hennes svar i inslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista