Systembolaget i Kristinehamn nominerade till Årets butik 2013. Foto: Lisa Wahlström,Sveriges Radio

Systembolaget i Kristinehamn kan bli Årets butik 2013

"Vi har arbetat målmedvetet"
1:05 min

Systembolaget i Kristinehamn kan utses till Årets butik 2013. Det står klart efter att de åtta nominerade i kategorin "större butik" nu presenterats.

– Det känns jättebra och framför allt spännande, säger butikschef Max Meriläinen.

Enligt motiveringen utmärker sig Kristinehamnsbutiken genom sitt framgångsrika arbete med bland annat effektiv ålderskontroll och god service. Butiken har även varit nominerad tidigare men i år tror butikschef Max Meriläinen att det kommer gå bättre.

– Vi har arbetat lite mer målmedvetet. Tagit små steg åt gången åt det positiva hållet och förr eller senare så ger det lite avkastning. Vi kommer fortsätta på den banan, säger Max Meriläinen.

Vinnaren utses den 5 april i Stockholm och får som pris en utbildningsresa för personalen för att stimulera den fortsatta utvecklingen, för att förbättra verksamheten och kundbemöttandet. Och det är just kundbemötandet som Max Meriläinen tycker butiken jobbat som mest med. 

- Kundservice har vi fått mycket nomineringar på och det är något som vi ständigt jobbar med. Så vi strävar hela tiden mot bättre och bättre kundservice. Vi vill bli så bra som möjligt, säger Max Meriläinen.

Systembolagets vd Magdalena Gerger säger att butiken i Kristinehamn är en förebild för butikerna runtom i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".