Foto: TT

Nej till vargjakt överklagas

Naturvårdsverket överklagade idag förvaltningsrättens beslut att tillfälligt stoppa den planerade licensjakten på varg i februari.

Verket, som gav tillstånd till jakt på 30 vargar i Värmlands, Örebro och Dalarnas län, anser att det är viktigt att jakten blir av, främst av hänsyn till lokalbefolkningen.

Överklagan har sänts till kammarrätten och om kammarätten går på Naturvårdsverkets linje kan inhibitionen upphävas och jakten kan starta den 1 februari.

– Vi gör bedömningen att det är viktigt med en begränsad licensjakt i de vargtätaste länen. Och det gör vi utifrån den erfarenhet och kunskap vi har om vargstammen i Sverige. Vi vill att licensjakten ska kunna genomföras. Vi vill också ha ett klargörande om vi kan använda licensjakt i arbetet med förvaltning av vargstammen i Sverige. Därför överklagar vi förvaltningsrättens beslut, säger Maria Ågren, generaldirektör för Naturvårdsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista