Rula Amro var en av de som manifesterade idag mot belägringen av det palestinska flyktinglägret i Damaskus i Syrien. I bakgrunden ses Barakat Zakhour i Föreningen som stödjer syriska folket, som initierade manifestationen. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Manifestation mot svälten i flyktingläger i Syrien

"Det får vara nog nu"
1:29 min

I eftermiddags hölls en protestmanifestation på Stora torget i Karlstad mot situationen i Syrien och belägringen och svälten i flyktinglägret Yarmok.

– Antalet registerade döda av hunger har överstigit 90 personer men den senaste statistiken pekar på att det dör en människa i Syrien av hunger var åttonde timme. Vi begär att världen vaknar och reagerar genast för att stoppa blodbadet i Syrien. Det har pågått i tre år och nu får det vara nog, säger Barakat Zakhour som arrangerade manifestationen i Karlstad idag.

Rula Amro var en av de som demonstrerade.

– Jag hoppas att någon ska höra vår röst. Regeringar, de som kontrollerar politik i hela världen, kanske kan göra något. De kanske kan vakna lite och se att det finns människor som lider, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".