Caroline Persson besviken lagkapten i Karlstad efter förlusten mot Dalen. Foto Ola Carlsson SR Värmland
INNEBANDY

Sur förlust för Karlstad

3:03 min

Karlstads damer förlorade den viktiga streckmatchen mot Dalen med 2-4. Efter den första perioden var ställningen 0-3 och det var där matchen avgjordes. Karlstad hade svårt med markeringen bakåt och tempot framåt enligt lagkaptenen Caroline Persson.

Dalen gjorde 3 mål i den första perioden medan hemmalaget inte gjorde något. Där har ni lite av förklaringen till bortasegern. Dalen gjorde alla tre målen i närheten av målet efter styrningar och rent generellt var det tillfälligeter även om Dalen tydligen har tränat på liknande situationer.

Efter några minuter i den andra perioden var det lite av ”Plötsligt händer det”. Karlstad tog kommandot och skapade flera bra chanser. Man kunde också reducera både en och två gånger. Dalens Sofie Andersson missade ett friläge och Karlstad fick sedan spela i powerplay. Nu skulle det ske trodde de flesta men det var ett dåligt powerplay och Dalen kunde vrida sig ur greppet.

I den tredje perioden var det Karlstad som drabbades av både en och två utvisningar. Detta utnyttjade Dalen till att göra 4-2 och därmed punktera matchen.

Karlstads insats var lite upp och ner. När man uppträder i försvarsspelet som i den första perioden är det inte bra MEN när man uppträder framåt som man gjorde i den andra perioden är det riktigt bra.

Nu vill det till att det blir segrar och att det blir segrar mot rätt lag för att inte slutspelsplatsen ska flyga all världens väg.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista