Polisdygnet 18-19 januari

Bilbränder i Säffle. Två män misstänkta för häleri blev anhållna efter
att de gripits i Ambjörby. En taxichaufför utsatt för mordförsök i Karlstad.

Källa: Polisen i Värmland

07.00 TRAFIKOLYCKA/RATTFYLLERI, KRISTINEHAMN.

En dikeskörd bil anträffas vid Lv588 i Visnums Kil. I bilen sitter en berusad mansperson. Beslut tas gällande kroppsbesiktning enligt eftersupningsmodellen.

07.00 BILBRÄNDER, SÄFFLE.

Tre bilar tillhörande Säffle kommun som av okänd anledning börjat brinna och som blivit helt utbrända. En kort stund efter dessa bränder är det ytterliggare ett fordon i närheten som börjat brinna. Teknisk undersökning kommer att utföras under dagen.

12.28 STÖLD/INBROTT, GRUMS.

Tillgrepp av en oregistrerad moped har ägt rum i ett olåst garage. Mopeden anträffad av ägaren och en 48-årig man hämtad till förhör misstänkt för stölden.

12.34 RÄDDNINGSINSATS VÄGSJÖFORS, TORSBY.

Två personer, en man och en kvinna, som gått igenom isen på sjön Nedre Brocken. Bägge personerna uppe ur vattnet. Kvinnan kvar i vattnet lite längre än mannen. Kvinnan till Torsby Sjukhus för kontroll då hon var nedkyld.

12.50 INBROTT, KARLSTAD.

Under natten har datorer till ett värde av ca 18 000:- stulits från ett företag på Kungsgatan, Karlstad.

15.33 GRIPNA, AMBJÖRBY.

En personbil kontrolleras på Rv 62 och i bilen finns bl.a datorer som de som färdas i bilen inte kan redogöra vart de kommer ifrån. Båda anhölls under kvällen.

17.15 HÄMTADE TILL FÖRHÖR, KARLSTAD.

Två personer, en 25-årig kvinna och en 24-årig man, hämtade till förhör misstänkta för rånförsöket mot en taxi under fredagen. Båda frigivna av åklagare efter förhör.

19.52 RINGA NARKOTIKABROTT, KIL.

Tre män, 17, 21 och 22 år gamla, misstänkta för ringa narkotikabrott och införda för kroppsbesiktning.

22.48 MORDFÖRSÖK, KARLSTAD.

En taxichaufför fick en beställning från en ensligt belägen plats i centrala Karlstad. När taxichauffören kom till platsen möttes han av en man vilken ställde några frågor. Taxichauffören satt kvar i bilen och beställaren stod utanför förardörren. Helt plötsligt och utan förvarning tog mannen fram ett tillhygge och tillfogar chauffören en allvarlig skada i ansiktet. Gärningsmannen lämnade platsen springande. Den skadade mannen fördes med ambulans till akuten, Centralsjukhuset, Karlstad. Han var kontaktbar och kunde själv gå till ambulansen. Taxichauffören var obekant med gärningsmannen. Den skadade mannen är drygt 45 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista