1 av 2
Åbyjubel efter segermålet i sudden death. Foto: Patrik Lagerkvist/Sveriges Radio
2 av 2
Adam Colling och Gustaf Ryhed efter ett av fyra mål i powerplay. Foto: Patrik Lagerkvist/Sveriges Radio
Innebandy

Seriesuveränen Karlstad föll

0:56 min

Karlstads innebandyherrar tappade en tremålsledning och förlorade toppmatchen hemma mot Åby.

När Gustaf Ryhed satte 5–2 i början av den tredje perioden såg det ut som att Karlstad skulle ta tre nya poäng, men gästande Åby svarade för en imponerande vändning. Serietvåan gjorde fyra raka mål, det sista inprickat i sudden death, vilket gav bortaseger med 6–5.

– En svängig match som båda lagen kunde ha vunnit, men de har lite flyt på slutet och får med sig ett par utvisningar, säger Ryhed.

Det var heta känslor och ofta grinigt på banan när de två topplagen brakade samman. Utvisningarna duggade tätt och detta var något som båda lagen tog tillvara på.

Karlstads powerplay imponerade under matchen och fyra av lagets fem mål kom i den spelformen. Tyvärr, för värmlänningarna, var serietvåan Åby också riktigt vassa med en man mer på banan. Vilket gjorde att Norrköpingslaget kunde vända matchen i den tredje perioden och sedan avgöra i sudden death.

– Nu får vi kämpa vidare. Det är ett kval som kommer och då gäller det att gå in med en fin form, säger Gustaf Ryhed.

Nästa match för Karlstad – som fortfarande toppar tabellen i överlägsen stil – är borta mot Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista