Karlstadsmusikalen Shrek går i mål

20 min

Musikalen Shrek går nu in på upploppet på Wermland Opera. Den sista föreställningen ges på lördag och för huvudrollsinnehavarna Rebecka Andreasson, David Lundqvist, Tobias Ahlsell och Christer Nerfont innebär det att en lång gemensam arbetsperiod är slut.

– Det är så klart sorgligt och vemodigt, säger Rebecka Andreasson som spelar prinsessan Fiona, men det har varit så roligt, så man är tacksam och glad.

Rebecka har tidigare stått på Wermland Operas scen i musikalen Crazy for you.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i Värmland. Jag trivs jättebra i staden och på teatern.

För David Lundqvist har föreställingen inneburit många timmar i sminkstolen för att bli det gröna träsktrollet, Tobias Ahlsell har svettats floder i åsnekostymen och Christer Nerfont har bokstavligen talat gått på knäna i rollen som den kortväxta Lord Farquaad. 100 föreställningar har det blivit. Är det inte svårt att hålla upp energin hela vägen?

– I det här fallet har vi en helt fantastisk ensemble som är peppande, säger David Lundqvist. Det har varit så mycket kärlek i ensemblen och i pjäsen vi spelar så det har varit lätt att hålla uppe entusiasmen. Men när man kommer hem på kvällen märker man hur trött man är.

Rebecka ska nu leta nya uppdrag, David har ett hemligt projekt på gång och Tobias ska vara med i Lasse-Majas detektivbyrå och Kristina från Duvemåla i Göteborg. Christer finns med Wermland Opera senare i vår sätter upp operan L'Orfeo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista