Ludde Eriksen, försäljare på Yamaha Store i Bjälverud, har svårt att arbeta när Bredbandsbolagets interleveranser inte fungerar. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.

Internetproblem i Bjälverud

1:20 min

Sedan i fredags så har Bredbandbolagets kunder i Bjälverud varit utan internetuppkoppling. Såväl privatpersoner som företag är drabbade och för Yamaha Store, som bland annat säljer fyrhjulingar, har tillvaron blivit mycket komplicerad.

– Allt krånglar till sig. Hemsida, annonser, mejl, fordonregistrering, föräkringar, vårt arbete med att söka reservdelar försvåras. När vi ringer supporten får vi dåliga besked, säger försäljaren Ludde Eriksen.

Leverantören Bredbandsbolaget är leverantören av bredband. Och företaget har inte kunnat lämna besked om när problemen kommer att fixas.

– Det är näst intill omöjligt att arbeta. Vi har ju mycket på lagret men vi vet ju inte var det finns och då måste vi söka på nätet, säger Johan Olsson som arbetar med reservdelar på Yamaha Store.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista