Karlstads kommun satsar på broar och lekparker

Teknik och fastighetsnämnden i Karlstads kommun har nu beslutat om vad som ska uträttas under 2014.

Utdrag från Teknik och fastighetsnämnden i Karlstads kommuns pressmeddelande:

Trafik- och gatusatsningar
26 miljoner kronor är avsatta för satsningar på trafik och gator. Under året kommer broar att vara i fokus. Dels kommer bron på Hamngatan över Klaraborgsgatan och bron på Karlsgata över E18 att genomgå omfattande renoveringar eftersom inga större åtgärder har gjorts sedan de byggdes 1968 respektive 1967. Kommunen kommer även att avsätta pengar för att utreda möjligheten till en gång- och cykelbro mellan Råtorp och Färjestad.

Lokaler
39 miljoner kronor är avsatta för investeringar i kommunens lokaler. Den största delen, 10 miljoner kronor, kommer att gå till lokalanpassningar i grundskolor och förskolor. Andra stora poster kommer gå till investeringar i Mariebergsskogen och till lekutrustning. Dessutom finns det 38 miljoner kronor som ska spenderas på underhåll av kommunens lokaler.

Natur, parker och lek
Det finns 5 miljoner kronor avsatta inom det här området och 3,3 miljoner av dessa kommer att satsas på en ny och bättre lekplats i Museiparken. Behovet av centrala lekplatser har ökat och den nya lekplatsen kommer att utformas med hänsyn till sin placering vid Karlstads kulturstråk och ska inspirera och locka till lek samt vara tillgänglig för alla. Resterande pengar kommer att användas för investeringar i mindre lekplatser samt till båtramper och återplanteringar av träd.

Vatten och avlopp
Det finns 48 miljoner kronor avsatta för satsningar på vatten och avlopp under 2014. Ungefär hälften av detta kommer att gå till nya vatten- och avloppsledningar, antingen till att byta ut gamla ledningar eller att lägga ner helt nya i områden som tidigare inte haft kommunalt vatten och avlopp. Andra stora poster har med investeringar i vattenverk att göra. Bland annat kommer det satsas på elkablage och reservkraft på kommunens största vattenverk på Sörmon.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".