Anders Bastiansen. Foto: Stig Kenne/Scanpix.

Blixtoperation för Anders Bastiansen

Färjestads norske landslagscenter Anders Bastiansen tvingas genomgå en diskbråcksoperation. Operationen kommer att göras i Oslo under torsdagen meddelar Färjestad i ett pressmeddelande.

- Tråkigt, men varken jag eller den norska landslagsledningen har gett upp hoppet om att kunna spela OS, säger Bastiansen.

Bastiansen knäskada var läkt och planen var att han skulle göra comeback i SHL i nästa omgång mot HV 71, men så blir det nu inte. I samband med måndagsträningen ådrog sig Bastiansen en ryggskada och tvingades lämna isen.

- Hans ryggskada har undersökts i Oslo under onsdagen och man har konstaterat ett diskbråck och läkarna kommer redan under torsdagen att operera skadan, säger Färjestads sjukgymnast Mattias Hell.

- Ett tungt besked för Färjestad men också naturligtvis för Basse själv som kanske var i sitt livs form när han ådrog sig knäskadan, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.

Den norska landslagsledningen har inte gett upp hoppet om att få med den stabile och starke centern Bastiansen till OS i Sotji, som för Norges del inleds med match mot Kanada den 13 februari, och opererar därför skadan omgående redan under torsdagen.

Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista