Petter Solberg bjuder ut sin fru Pernilla på rally istället för en romantisk middag. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Rally Sweden 2014

Petter Solberg: "Rally mer romantiskt än en middag"

1:29 min

2013 kördes Historic Rally för första gången. I år startar närmare 50 ekipage, däribland fjolårsvinnaren Petter Solberg med fru.

– Jag är dålig på att bjuda Pernilla på middag så jag tar med henne på rally istället, säger Petter Solberg.

– Jag tycker det är romatiskt. Ibland tar hon mig lite på låren, men bara hon läser noterna är det ok, säger Petter Solberg.

De två hade ett lyckat Historic Rally 2013 då de vann men i år ligger Petter Solberg lite lågt.

– Det blir nog tufft. Stig Blomkvist säger inte mycket men har kör snabbt i sin Audi Quattro och det är kul att han ställer upp i årets Historic Rally. Vi får nog sikta på en fjärdeplats totalt och vinna vår klass.

– Häftigt att Historic Rally blivit så stort och så populärt. Det är bra av Svenska Rallyt att tänka på detta då det är så många som vill se gamla rallybilar. För mig är det en stor lek att vara med. Det går ju inte så fort heller så nu har man ju tid med att vinka till folk, säger Petter Solberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista