Karlstad GK:s Europatourspelare Louise Larsson fångad i bollhavet. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.

Säsongsstart i Nya Zeeland för Louise Larsson

6:01 min

I början av December avslutade Karlstad Golfklubbs Louise Larsson säsongen med att sluta femma vid europatourens finaler i Dubai, ett skönt kvitto i slutet av säsongen att sova vidare på. Nu drar säsongen 2014 igång, en säsong som tar sin början i Nya Zeeland.

Hon gör den långa resan på 39 timmar och återvänder för första gången sedan 2011 tillbaka till Christchurch och Nya Zeeland där hon då tillsammans med sin syster Caroline hamnade mitt i en jordbävning som höll på att kosta båda livet.

Mycket mentala spöken har passerat under åren men nu är det dags att åka tillbaka. Som stöd har hon dels pappa Anders med och dessutom sin nya caddie, Jacqueline Hedwall som är syster till Caroline Hedwall, vårt svenska golfess på LPGA-touren i USA.

Målet i år för Louise är att dels kvala in till Britsih Open genom att vara sämst 25:a på rankingen innan tävlingen för att slippa ett ovisst och jobbigt förkval och vidare att sänka snittscoren från 73 till 71 slag i år.

Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista