Bostadsbolag vill bygga 14-våningshus i Karlstad

Företaget Karlstadshus vill bygga ett nytt 14-våningshus med cirka 80 lägenheter på Sundsta, vid Brogatan nära bron mot centrum.

Karlstads kommuns stadsbyggnadsnämnd ger nu tjänstemännen på stadsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ta fram en ny detaljplan för området, och i det arbetet ska man utreda vilken byggnadshöjd som ska tillåtas.

Socialdemokraterna ville att utgångspunkten för utredningen ska vara Karlstadshus förslag på 14 våningar, men röstades ner av majoriteten som inte ville göra något sånt ställningstagande. Nuvarande detaljplan tillåter bara tre våningar.

På platsen ligger idag ett hus som byggdes på 1950-talet och som är utpekat i kommunens kulturmiljöprogram som en byggnad med visst värde och ett bra exempel på god arkitektur. Det huset måste rivas om nybygget blir av. Karlstadshus vill i sitt nybygge blanda hyresrätter och bostadsrätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista