Kritik mot ortopediska vården

Inspektionen för vård och omsorg riktar kritik mot landstinget i Värmland i sex stycken Lex-Mariaärenden. Kritiken gäller organiseringen av delar av den ortopediska vården och nu ska man göra förändringar för att inte problemen ska upprepas.

För att öka kvaliteten och patientsäkerheten ska det bli tydligare styrning och ledning av arbetet. Man ska också se till att det blir rätt kompetens på rätt plats och det ska göras noggrannare uppföljningar.

– Som huvudman för hälso- och sjukvården i Värmland har Landstinget i Värmland ansvar för att verksamheten bedrivs på ett patientsäkert sätt med hög kvalitet. Att Inspektionen för vård och omsorg anser att vi inte gjort det i de här fallen tar vi på största allvar och vi har vidtagit åtgärder för att inte problemen ska upprepas. Vi har i uppdrag att senast den 31 mars beskriva åtgärderna för myndigheten skriftligt, säger Tobias Kjellberg, divisionschef för opererande specialiteter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista