De gamla arbetarebostäderna i Skoghall. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio.

Försäljningen av Lunden stoppad

Den omstridda försäljningen av kvarteret Lunden i Skoghall är för tillfället stoppad. Detta trots att bud har kommit in, bud som kommunalrådet tycker är för låga men Hammaröbostäder tycker är rimliga.

Kvarteret Lunden i Skoghall har varit ute för försäljning i ungefär ett och ett halvt år, men det kommunala bostadsbolaget Hammaröbostäder får det inte sålt.

Nu säger det moderata kommunalrådet Leif Sandberg att försäljningen tillfälligt är stoppad.

Han menar att man fått in bud på kvarteret men att de varit för låga. Hammaröbostäders VD Staffan Åbjörn menar däremot att buden man fått in ligger kring det man ville ha, och hoppas att fastigheterna blir sålda så fort som möjligt. 

Kvarteret Lunden är i stort behov av renovering, men det har inte Hammaröbostäder tagit tag i eftersom det ändå skulle säljas.

Nu tittar Hammarö kommun på andra alternativ, men vilka det skulle vara vill inte kommunstyrelseordförande Sandberg gå in på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista